Paul Waye - steun voor een goede zaak Doorgaan naar inhoud
  • Free shipping in EU from €80
  • 5-star client rating
  • We ship the same day
  • Gratis verzending EU vanaf €80
  • 5-sterren waardering
  • Dezelfde dag verzonden
  • Kostenloser versand in EU ab 80€
  • 5 Sterne Kundenbewertung
  • Wir versenden am selben Tag

Steun voor een goede zaak

Waarom 4000 km per jaar rennen en met lege handen thuiskomen, als je onderweg ook afval kunt rapen? Dit is waar Paul Waye mee begon toen hij ploggen uitvond: zwerfvuil oprapen tijdens het joggen. Nu haalt hij jaarlijks 40.000 liter bermafval op. En inspireert hij anderen om dat ook te doen. Maak dus kennis met Paul en laat hem je innerlijke plogger activeren!

Toen Paul ons benaderde, ontmoetten we een van de grappigste voorvechters van de planeet. Hij is niet alleen leuk, hij is ook niet te stoppen. Niet alleen als hij begint te vertellen, maar ook qua ideeën, energie en initiatieven. Dus we ondersteunen graag zijn missie, of desnoods zijn billen. Want de lange runs hadden hun tol geëist van zijn onderbroeken en Paul had dringend nieuwe nodig.

wide

Paul: "In 2011 rende ik naar het station (ongeveer 5 km) en zag ik veel plastic voor eenmalig gebruik, fastfoodverpakkingen en ander afval in de berm Ik dacht bij mezelf: Als ik het niet opraap, wie doet het dan?"

Als ik het niet opraap, wie doet het dan?

"Dat was de eerste keer dat ik de altruïstische beslissing nam om zwerfafval in de container te gooien. Voordat ik dat deed, maakte ik er een tweet over. Dus mijn eerste officiële plog was 29 september 2011 (voordat het woord plogging bestond!)
De toewijding aan ploggen groeide steeds meer en nu doe ik het ELKE keer als ik iets sportiefs doe (niet alleen hardlopen, maar ook fietsen, paddleboarden etc).
Alleen al daarmee ruim ik zo'n 40.000 liter afval per jaar op!
Door afval op te rapen, verandert hardlopen plotseling in iets dat niet alleen gezond is voor mij, maar ook in iets gezonds voor ons en voor de PLANEET!"

Lopen als een Saint
"Ik hoef geen een eco-strijder te zijn, ik wil gewoon dingen doen die niet voelen als strafwerk maar als een bewuste keuze die mij plezier geeft. Ik ben steeds op zoek naar kleine dingen die verbetering brengen. En hierdoor had ik gelijk een klik met Saint Basics."

wide"Waar ik blij van word, is dat dit eco ondergoed een deel van de impact is. Misschien klinkt het wat overdreven, maar ik krijg net zo goed een glimlach van dat ik ze draag vanwege de positieve, ethische en bewuste benadering van het merk als omdat ik de ecologische eigenschappen van het materiaal ken. O... en ze zijn echt zooooooo comfortabel! hahah"

wide

Hoe kunnen we onze innerlijke plogger wakker maken?
"Het oprapen van afval geeft impact. Maar ik heb me gerealiseerd dat het eigenlijk maar een klein deel is van wat we kunnen bereiken. Als iemand ziet dat we op een simpele manier afval oprapen, dan kan dat een nog groter effect hebben. Het kan een rimpeling zijn die golven veroorzaakt."

Meer dan 600 miljoen mensen lopen regelmatig hard. Stel je voor dat iedereen een stukje afval zou oprapen.

"Er zijn meer dan 600 miljoen mensen die regelmatig hardlopen. Stel je voor dat die allemaal een enkel stukje afval zouden oprapen tijdens hun loop en het in de container gooien. Het kost geen enkele moeite, maar het zou de wereld veranderen als iedereen het deed. Ik zou het fantastisch vinden als mensen het zouden proberen en dan even stilstaan bij het gevoel dat het hen geeft. Met die simpele handeling helpen ze een groot verschil te maken. Denk niet aan het negatieve van waarom dat afval er ligt. Denk aan de positieve stap die je hebt gemaakt. De positieve intentie die je voor iedereen aan de dag hebt gelegd."

Waar kunnen we in je voetsporen treden?
"Volg mij op Instagram (www.instagram.com/wayeoflife) of YouTube (www.youtube.com/wayeoflife) - Ik zal niet ontkennen dat ik graag een triljoen volgers wil... dat betekent dat ik een nog grotere impact kan maken!
Maar als je toevallig miljardair bent, vind ik het ook niet erg als je me een salaris betaalt zodat ik dit fulltime kan doen haha.. stel je even voor wat ik kon doen als ik niet 40 uur per week hoefde te werken!!"

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Begin met winkelen

Selecteer opties